Möjligheterna i vår tillverkning är många

Tillverkning

På Axelent Engineerings tillverkningsavdelning arbetar idag totalt tio personer på plats i Gislaved (svarv, gnist/diverse samt CNC-operatörer). Vi tillverkar allt från projektbitar till tillverkning för egna projekt men också för extern tillverkning åt företag som inte har egen tillverkning, till produktion av reservdelar med mera. Ungefär 50 procent av det som tillverkas är återkommande produkter och 50 procent är nya.

material tillverkning

Oftast har beställaren direktkontakt med tillverkningsavdelningen där de får en solid 3D-modell.

“Där är möjligheterna vad gäller både material och modeller är oändliga. Vi kan i princip producera vad som helst i vilket material som helst. Vi kan även vara till hjälp vad gäller att rita upp/konstruera 3D-modellen om detta saknas eller behöver tas fram. Ett vanligt exempel kan tex. vara att det är en trasig detalj i en maskin som behöver bytas ut. Då kan det finnas ett behov av att en av våra konstruktörer ritar upp just den här trasiga delen om det saknas underlag”, förklarar Jimmy, tillverkningsansvarig.

 

Tillverkning har många lokala kunder där samarbeten ofta varit långtgående eller återkommande.

“Det gör att vi lär känna många av våra kunder på ett mer långsiktigt plan och förstår varandras verksamheter. Det är alltid värdefullt och det lär oss mycket. I flera fall kan de även vara kunder till oss på andra sätt genom att ha maskiner från oss, eller genom serviceavtal som exempel. Det gör att vi har ett tätt samarbete med flera av våra kunder och det blir ett långsiktigt partnerskap.

Det är ju även ett tätt samarbete internt mellan våra avdelningar och kanske då främst med serviceavdelningen förstås eftersom det i det arbetet kan komma fram behov av reservdelar till exempel” , säger han.

Förutom våra engagerade och kunniga medarbetare så har vi en maskinpark med stor bredd med allt från CNC-svarvar och trådgnist till flerfunktionsmaskiner, femaxliga fräsar lasermärkningsmaskin och mer därtill.

Ta gärna en titt på vår film nedan av vår maskinpark för att få en bild över vår verksamhet.